Apró Peti Chef

petikonyha.blog.hu

Húsgombócos spagetti

2016. július 13. 19:31 - Apró Chef

Hozzávalók:

-          70 dkg darált sertéshús

-          1 teáskanál szárított petrezselyem

-          1 teáskanál szárított majoránna

-          1 teáskanál szárított oregáno

-          2 teáskanál szárított bazsalikom

-          2 tojás

-          2 evőkanál zsemlemorzsa

-          2 evőkanál olívaolaj

-         

-          bors

-          1 közepes fej vöröshagyma

-          1 nagy méretű fokhagyma

-          fél üveg passata paradicsomszósz

-          4 dl víz

-          1 ág kakukkfű

-          1 csomag bolognai fűszerkeverék

-          1 csomag spagetti tészta

-          trappista sajt

 

 

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a petrezselymet, a majoránnát, az oregánot, 1 teáskanál bazsalikomot, egy teáskanál sót, fél teáskanál feketeborsot, a tojásokat és a zsemlemorzsát. Ezután jól összegyúrjuk az egészet. Gombócokat formálunk belőle, majd 1 evőkanál olívaolajon lepirítjuk az összes húsgombócot ügyelve arra, hogy a belseje is átsüljön. Nem mossuk el a serpenyőt, mert ebben fogjuk a paradicsomszószt is elkészíteni, mivel a hús kis darabkái pont jót fognak tenni a mártásnak. Érdemes nagyobb falu serpenyőben, vagy egy lábasban készíteni. Öntünk még a serpenyőbe szintén egy evőkanál olívaolajat. Miközben forrósodik, felaprítunk egy fej vöröshagymát, megroppantunk egy gerezd fokhagymát (így sokkal könnyebben meg lehet pucolni). A megtisztított fokhagymát, lereszeljük. A forró serpenyőbe tesszük a hagymákat és megpirítjuk. Adunk hozzá egy csipet sót. 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a passata paradicsomszószt. Hozzátépkedjük a kakukkfűleveleket, hozzáadjuk az 1 teáskanál bazsalikomot és a bolognai fűszerkeveréket. Beleöntjük a 4 dl vizet és kb 20 percig kis lángon rotyogtatjuk, hogy besűrűsödjön. Ezután hozzáadjuk a húsgolyókat és elkeverjük. Innentől számítva 10-15 percig főzzük. Közben forró sós vízben kifőzzük a tésztát. Miközben a tészta fő lereszeljük a sajtot. Ha a tészta kifőtt, leszűrjük és tálalunk.

Kiteszünk egy adag tésztát a tányérra, ráöntünk a paradicsomszószból, teszünk rá pár darab húsgolyót, végül megszórjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánok Mindenkinek!   

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr908886014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása