Apró Peti Chef

petikonyha.blog.hu

Almafánk

2015. december 01. 16:59 - Apró Chef

Almafánk

 

Hozzávalók:

- 5-6 db közepes méretű alma

- 3 tojás

- 40-50 dkg liszt

- 1 cs. sütőpor

- 1 citrom reszelt héja

- 1 cs. vaníliás cukor

- 4 ek. barna cukor

- 2 kávéskanál fahéj

- olaj a kisütéshez

- porcukor a tetejére

 

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A reszelt almákhoz hozzáadjuk a tojásokat, ráreszeljük a citrom héját, beletesszük a cukrokat és a fahéjat, majd kanállal összekeverjük. Ezután hozzáöntjük a sütőport és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet. Közben elkezdjük gyúrni is. Akkor jó, ha nyújtható tésztát kapunk a végén. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Kis lángon felmelegítjük az olajat és kisütjük a fánkokat. Az első felét mindig fedővel készítjük, a másik oldalnál már nincs szükség a fedőre.

Ha elkészültek még melegen porcukrot szitálunk a tetejükre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr848130640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása