Apró Peti Chef

petikonyha.blog.hu

Peti-pite

2015. október 24. 19:38 - Apró Chef

Az elmúlt hétvégéken is ténykedtünk, annyira belemelegedtünk, hogy a blogról majdnem el is feledkeztünk! :-)

Itt egy isteni, tipikusan őszi recept: omlós almás pite, avagy Peti-pite

Hozzávalók:

A tésztához:

-40 dkg liszt
-25 dkg margarin
-20 dkg barna cukor
-4 tojás
-1 csomag sütőpor
-1 csomag vaníliás cukor
-csipet só
-1 citrom reszelt héja

 

A töltelékhez:

-1 kg alma
-őrölt fahéj
-pár csepp citromlé
-30 dkg barna cukor
-1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

-1 tojás, porcukor

Elkészítés:

A margarint a lisztbe morzsoljuk, hozzátesszük a tészta többi hozzávalóját és az egészet jól összegyúrjuk. Akkor jó, ha már nem ragad a kezünkhöz. 1/3-2/3 arányban kettéosztjuk. Először a nagyobb tésztát nyújtjuk ki és kivajazott, kilisztezett piteformába nyomkodjuk.  
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk. Pár csepp citromlével, ízlés szerint őrölt fahéjjal, barna cukorral ízesítjük. Ezt az ízesített reszelt almát a formában lévő tésztára helyezzük, és jól elegyengetjük.

Utána kinyújtjuk a kisebb tésztát és a tetejére tesszük. A szélein villával a formához nyomkodjuk és a tetejét néhány helyen megszurkáljuk. A tetejét 1 egész felvert tojással megkenjük és sütőbe tesszük. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük, elkészültét tűpróbával ellenőrizzük. Még melegen szitájuk meg porcukorral.

 

Tipp: A tetejére a maradék tésztát rácsokban is ráhelyezhetjük.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr268018467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása