Apró Peti Chef

petikonyha.blog.hu

Nyári gyümölcsleves tejszínhabbal

2016. július 17. 13:37 - Apró Chef

Hozzávalók:

-          1 üveg meggybefőtt

-          1 konzerv barack

-          1db friss barack

-          1db alma

-          1 vaníliarúd

-          1 teáskanál fahéj

-          2 evőkanál barnacukor

-          1 csipet só

-          1 citrom

-          1 zacskó tejszínes pudingpor

-          víz

 

Elkészítés:

A meggybefőttet levével együtt belerakom egy lábasba. A barack konzervből kiveszem a barackokat és kockára vágom. Majd belerakom a lábasba. Teszek hozzá 4 vagy 5 evőkanál baracklevet a konzervből. A friss barackot kettévágom és kiveszem a magját, majd kockára vágom. Az almát meghámozom, félbevágom, kimagozom és kockára vágom. Felrakom a tűzre, majd hozzá adom vaníliarúd kikapart magjait, a rudat is. Hozzáadom a fahéjat, a cukrot, a sót, a fél citrom levét és felöntöm vízzel, úgy hogy éppen ellepje a gyümölcsöket. Körülbelül 15 percig főzzük néha átkeverve. Ha lejárt az idő, egy nagyobb tálba beleöntöm a pudingport, majd hozzáadok 3-4 merőkanál levet. Egy habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzá adjuk a leveshez. Ezután még 5 percig főzzük kevergetve. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr588896196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása