- 1 üveg meggybefőtt
- 1 konzerv barack
- 1db friss barack
- 1db alma
- 1 vaníliarúd
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 csipet só
- 1 citrom
- 1 zacskó tejszínes pudingpor
- víz
Elkészítés:
A meggybefőttet levével együtt belerakom egy lábasba. A barack konzervből kiveszem a barackokat és kockára vágom. Majd belerakom a lábasba. Teszek hozzá 4 vagy 5 evőkanál baracklevet a konzervből. A friss barackot kettévágom és kiveszem a magját, majd kockára vágom. Az almát meghámozom, félbevágom, kimagozom és kockára vágom. Felrakom a tűzre, majd hozzá adom vaníliarúd kikapart magjait, a rudat is. Hozzáadom a fahéjat, a cukrot, a sót, a fél citrom levét és felöntöm vízzel, úgy hogy éppen ellepje a gyümölcsöket. Körülbelül 15 percig főzzük néha átkeverve. Ha lejárt az idő, egy nagyobb tálba beleöntöm a pudingport, majd hozzáadok 3-4 merőkanál levet. Egy habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzá adjuk a leveshez. Ezután még 5 percig főzzük kevergetve. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.