Apró Peti Chef

petikonyha.blog.hu

Csirkés-zöldséges tagliatelle

2017. április 23. 20:27 - Apró Chef

Csirkés-zöldséges tagliatelle

 

Hozzávalók:

-          fél kg csirkemell

-          fél kg tagliatelle tészta

-          20 dkg mirelit zöldség

-          1 üveges gomba

-          fokhagyma granulátum, fűszerpaprika

-          só, bors

-          csipet kakukkfű

-          kb. 20 dkg vaj

-          3. ek. olivaolaj

-          1 kisebb doboz főzőtejszín

 

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra felvágjuk. Befűszerezzük fokhagymával, fűszerpaprikával, sóval és borssal. A fűszereket jól belemasszírozzuk a csirkébe. Vaj és olivaolaj keverékén jó alaposan lepirítjuk, majd egy papírtörlővel kibélelt tányérra kirakjuk.

A serpenyőbe újabb adag vajat és olivaolajat teszünk és rárakjuk a zöldségeket pirulni. Kevés sóval ízesítjük. A zöldségeket is egy papírtörlővel kibélelt tányérra tesszük.

A gombának a levét leszűrjük egy tálba, vigyázzunk, ne öntsük ki, mert még fel fogjuk használni. Ezután a gombát is ugyanabba a serpenyőbe tesszük, amibe pirult a csirke és a zöldség, csak először ismét egy kevés vajat és olivaolajat hevítünk és ezután kerül bele a gomba. Sóval, kakukkfűvel ízesítjük.

Kifőzzük a tésztát. Pontosan 7 percig főzzük.

Egy nagy lábasban vagy serpenyőben összekeverjük a leszűrt tésztát, a csirkét, a zöldséget és a gombát. Ráöntünk egy kevés gombalevet és a tejszínt. Majd pár vajkockával összeforraljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7012448727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása