Csirkés-zöldséges tagliatelle
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- fél kg tagliatelle tészta
- 20 dkg mirelit zöldség
- 1 üveges gomba
- fokhagyma granulátum, fűszerpaprika
- só, bors
- csipet kakukkfű
- kb. 20 dkg vaj
- 3. ek. olivaolaj
- 1 kisebb doboz főzőtejszín
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra felvágjuk. Befűszerezzük fokhagymával, fűszerpaprikával, sóval és borssal. A fűszereket jól belemasszírozzuk a csirkébe. Vaj és olivaolaj keverékén jó alaposan lepirítjuk, majd egy papírtörlővel kibélelt tányérra kirakjuk.
A serpenyőbe újabb adag vajat és olivaolajat teszünk és rárakjuk a zöldségeket pirulni. Kevés sóval ízesítjük. A zöldségeket is egy papírtörlővel kibélelt tányérra tesszük.
A gombának a levét leszűrjük egy tálba, vigyázzunk, ne öntsük ki, mert még fel fogjuk használni. Ezután a gombát is ugyanabba a serpenyőbe tesszük, amibe pirult a csirke és a zöldség, csak először ismét egy kevés vajat és olivaolajat hevítünk és ezután kerül bele a gomba. Sóval, kakukkfűvel ízesítjük.
Kifőzzük a tésztát. Pontosan 7 percig főzzük.
Egy nagy lábasban vagy serpenyőben összekeverjük a leszűrt tésztát, a csirkét, a zöldséget és a gombát. Ráöntünk egy kevés gombalevet és a tejszínt. Majd pár vajkockával összeforraljuk.