Hozzávalók:
- 1 nagy méretű vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 TV paprika
- 5 db paradicsom
- 1 cukkini
- 3 púpozott teáskanál KALOCSAI pirospaprika
- só
- bors
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 2 dl víz
- 3 tojás+ 2 a nokedlihez
- 45 dkg liszt
- annyi víz amennyit felvesz a nokedli
Elkészítés:
Felrakunk egy lábast a tűzre, majd beleöntjük az olajat. Amíg az olaj forrósodik, felaprítjuk a hagymát, lereszeljük a fokhagymát. Rárakjuk az olajra a hagymákat, majd adunk hozzá egy csipet sót. Amíg a hagyma üvegesre pirul addig a paprikát kis csíkokra, a paradicsomokat cikkekre vágjuk. A cukkinit kis kockákra vágjuk. Belerakjuk a zöldségeket a lepirult hagymához, fokhagymához. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot, a szárított zöldfűszereket és a vizet. Innentől kezdve 15-20 percig főzzük. Bekeverjük a nokedli tésztát. Egy tálba tesszük a lisztet, a 2 tojást és egy kicsit összedolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy kellemes nokedli tészta állaga legyen. Szórunk hozzá 2 nagy csipet sót és összekeverjük. Felteszünk egy fazék vizet a tálba, majd megsózzuk. Fogunk egy nokedli szaggatót és felrakjuk a forrásban lévő vízre. Rárakunk egy adag tésztát és beleszaggatjuk a vízbe. 10 percet főzzük, majd leszűrjük. A lecsóhoz adunk három tojást, majd jól összekeverjük, és 5 percig sütjük. Lehúzzuk a tűzről és összekeverjük a kifőtt nokedlival.
Jó étvágyat kívánok mindenkinek!